Tips

Werkt uw klok of horloge niet naar behoren, geef uw uurwerk dan nooit zelf olie omdat de vervuilde olie van het uurwerk en de verse olie zich vermengen, waarna het uurwerk sneller slijt.

Draai uw klok tot het eind op, u hoeft niet bang te zijn dat u het uurwerk te strak opdraait, aan het einde van de veer kunt u niet verder.

Als een slingerklok niet op tijd loopt kunt u deze zelf bijregelen.
Dit kan d.m.v. het verplaatsen van het slingergewicht.
Onderaan de slingerlens zit een moertje, als u deze omhoog draait gaat de klok sneller lopen, bij omlaag draaien gaat de klok langzamer lopen, het advies is een slag per keer.

Als uw mechanische horloge afwijkt dan kunt u bij mij in het atelier langskomen om deze te laten corrigeren. Let op een mechanisch horloge mag een afwijking hebben van +/- 10 sec. per dag indien het horloge niet ouder is dan 20 jaar. (oudere horloges kunnen een grotere afwijkingsmarge hebben.)

Als uw klok van slag is dan kunt u deze op slag brengen door:
- Bij een gewichtenklok het gewicht van het slagwerk er af te halen en de wijzers van de klok te draaien naar de tijd van de laatste aantal slagen die de klok gegeven heeft.
- Bij een opwinduurwerk is het de kunst om de wijzers snel door te draaien totdat ze weer corresponderen met het aantal slagen.
- Bij het verplaatsen of vervoeren van uw klok dient u eerst de slinger van het uurwerk af te halen.

Poets een klok of ketting nooit met koper of zilverpoets omdat deze middelen uw klok kunnen beschadigen. ( opgedroogde resten kunnen in de klok komen en voor extra slijtage zorgen.)

Bij vragen belt u 074-2772627 of mailt u naar Info@uurwerkservice.com